פייר קולומבה – כינור
גבריאל לה מגדור – כינור
מארי שילם – ויולה
יויה אוקמוטו – צ'לו
רביעיית אבן נחשבת כבר יותר משני עשורים לאחת הרביעיות המבוקשות בעולם ואנו מתכבדים לארח אותה בעונה זו בפעם השנייה על בימת המרכז למוסיקה קאמרית. רביעיית אבן מופיעה בקביעות באולמות החשוב
רביעיית אבן נחשבת כבר יותר משני עשורים לאחת הרביעיות המבוקשות בעולם ואנו מתכבדים לארח אותה בעונה זו בפעם השנייה על בימת המרכז למוסיקה קאמרית. רביעיית אבן מופיעה בקביעות באולמות החשובים ביותר, בהם הוויגמור בלונדון, הקרנגי בניו יורק, ספריית הקונגרס בוושינגטון, הפילהרמוני ואולם בולז בברלין, הקונצרטחבאו באמסטרדם, הקונצרטהאוז בווינה, תאטרון השאנז אליזה בפריז, הטונהאלה בציריך, האלבפילהרמוני בהמבורג, האודיטוריום הלאומי של מדריד, האופרה הישנה של פרנקפורט, האקדמיה ע"ש ליסט בבודפשט ועוד, וכן בפסטיבלים היוקרתיים ביותר, בהם פסטיבל זלצבורג ופסטיבל ורביה. היא כיהנה כהרכב הבית בפילהרמוני בלוקסמבורג ובאולם רדיו צרפת. רביעיית אבן פרצה לתודעה הבינלאומית לאחר הצלחתה יוצאת הדופן בתחרות ARD ב-2004, שבעקבותיה זכתה בשורה של פרסים ומענקים נוספים: פרס בלמונט ב-2005, פרס קרן בורלטי-בויטוני ב-2007, וב-2019 היתה להרכב הראשון שזכה מעולם בפרס המוסיקה של פרקנפורט. הקלטותיה, הכוללים מיצירות ברטוק, בטהובן, דביסי, היידן, פורה והאחים מנדלסון, זכו בפרסים רבים, בהם פרס מגזין הגרמופון, פרס מגזין המוסיקה של ה-BBC ופרס Midem Classic. השתתפה הרביעייה בהקלטת אלבום שירים צרפתיים עם זמר הקונטרה-טנור הצרפתי הנודע, פיליפ ירוסקי, ובהקלטת אלבום לידר מאת שוברט עם הבריטון הגרמני המהולל, מתיאס גרנה. כמו כן, הקליטה את חמישיית כלי הקשת של שוברט וחמישיות כלי קשת של מוצרט, עם שניים מהמוסיקאים הצרפתים המובילים בעולם כיום – הצ'לן גוטייה קפוסון והוויולן אנטואן טמסטיט. אלבום החמישיות של מוצרט זכה לשבחי הביקורת הבינלאומית ובפרסים חשובים, בהם, Choc Classica, דיאפזון דור ואלבום החודש של מגזין גרמופון. בראש ובראשונה – הקליטה רביעיית אבן את מכלול הרביעיות של בטהובן, ובצעה אותן בשש יבשות בין מאי 2019 לינואר 2020, בכלל זה באולם הפילהרמוני בפריז ובאופרה הישנה בפרנקפורט. הזמנות לביצוע מכלול הרביעיות מאולם הקרנגי בני יורק, מהקונצרטהאוז בווינה ומפסטיבל ורביה היו בתכנון אך בוטלו עקב מגפת הקורונה. בינואר 2021 מונתה רביעיית אבן לייסוד כיתת רביעיות כלי קשת באוניברסיטה למוסיקה ולאמנויות הבמה במינכן, כחלק מ"אקדמיית רביעיית אבן". מאז עונת 2021/22 הופיעה הרביעייה בסדרת קונצרטים משותפת יחד עם רביעיית בלצ'אה. בעונה הקודמת הופיעו שתי הרביעיות יחד בסיורי קונצרטים בצפון אמריקה ובדרומה ובאסיה.
במוקד התכנית, הרביעייה המונומנטאלית, אופ. 130, של בטהובן, עם "הפוגה הגדולה". יצירה שכל ביצוע חי שלה מבטיח חווייה יוצאת דופן, בייחוד כשהוא ניתן בידי אחת הרביעיות הטובות בעולם כיום. הרביעיות המאוחרות של בטהובן ידועות כיצירות בהן מתח בטהובן את גבולות ההבעה, השפה והמבנים המקובלים של ז'אנר הרביעייה, ופרץ נתיבים חדשים בהם שאף מצד אחד להתקרב אל המטאפיזי, המופשט והפילוסופי, ומצד שני העמיק את ההבעה אל תהומות הנפש האנושית והתעלה לפסגות ההבעה המוסיקלית, בחפשו אחרי אופני הבעה משוחררים מכבלים. הרביעייה אופ. 130, שחוברה ב-1825-26, כתובה בשישה פרקים, והיא הארוכה ביותר מבין הרביעיות של בטהובן, בייחוד כשבוחרים לבצע כפרק פינאלה את הפרק האדיר המקורי שייעד לה המלחין – "הפוגה הגדולה", בטרם החליפו בפרק פינאלה קל יותר לבקשת המו"ל. לפני הפינאלה הסוחף, טומנת הרביעייה בחובה את אחד מהפרקים עמוקי ההבעה, האינטימיים והאינטרוספקטיביים ביותר שכתב בטהובן מעודו, הקווטינה, מעין אריה נרחבת בה ממלא הכינור הראשון תפקיד סולני. קארל הולץ, שניגן את תפקיד הכינור השני ברביעיית שופנציג, ושהיה קרוב למלחין בשנותיו האחרונות, נזכר בדבריו של בטהובן "שהקווטינה נכתבה בדמעות אומללות, ומעולם לא ריגשה אותו כל יצירה אחרת שלו באופן כה עמוק, והוא דומע אפילו רק כשהוא חי אותה מחדש ברגשותיו".
חציו הראשון של הקונצרט יוקדש לשתי יצירות קצרות וקלות יותר באופיין. הרביעייה המקסימה של היידן, אופ. 76 מס' 4, נכתבה ב-1797 או 1798, במהלך ביקורו השני של היידן בלונדון, כשהוא כבר מלחין מבוגר ובשל, הנהנה מתהילה בינלאומית אדירה. זו אחת הרביעיות האחרונות שכתב המלחין לאחר שהגיע לשכלול ולפיתוח הז'אנר והפיכתו לז'אנר המתוחכם והנכבד ביותר בתחום המוסיקה הקאמרית. כהרבה מכותרות אחרות המזוהות עם יצירותיו של היידן, גם הכותרת של רביעייה זו, "הזריחה", לא ניתנה על ידי המלחין. שרשה נעוץ באסוציאציה חוץ-מוסיקלית, שנעורה למשמע צליליו הראשונים של הפרק הראשון, המטפסים ועולים מעלה-מעלה מעדנות, כזריחת השמש אל בוקר צח ורענן. וכמו השמש, שמפציעה מתוך אפרוריות קו-הרקיע לאדמומיותו, ועד לניצנוצם המבהיק של כל צבעי הקשת, כך מפלס הכינור הראשון את הקו המלודי שלו אל-על, בתמיכתם ההולכת ומעשירה הרמונית של שאר הכלים המלווים. מכאן כבר ממשיך ודוהר המרוץ של ענייני היומיום.
שלושת הדיברטימנטי לרביעיית כלי קשת של בנג'מין בריטן נכתבו ב-1933 ופורסמו לאחר עריכות ושינויים ב-1936, והם נמנים עם יצירותיו הקלות והמשעשעות של המלחין. כל אחד מפרקי היצירה הקצרים נכתב כדיוקן של אחד מחבריו של בריטן לספסל הלימודים.הפרק הראשון, "שיר לכת", נקרא במקור "שיעור ספורט", והוא מבוסס על דמותו של דייוויד לייטון, חברו האתלטי של בריטן לספסל הלימודים בבית הספר הציבורי שבו למד. הפרק השני, "ואלס", נקרא במקור "במסיבה", במקרה זה מסיבת ואלס רגועה, והפרק האחרון, "בורלסקה", שנקרא במקור "הצקות", מתאר בתנועה מתמדת את מעלליו של חבר ילדות נוסף של בריטן.
"An extraordinary evening of music making" (The Classical Review)
"It was exhilarating" (Süddeutsche Zeitung)
"An outstanding concert… The Quatuor Ébène… is of course one of the world’s leading chamber ensembles; I doubt anyone would question that. But there was absolutely no resting on laurels… not only convincing but thrilling… a vivid theatre of the imagination" (Seen and Heard International)
רח' לואי מרשל 25 תל אביב,
ת.ד. 21502, תל אביב
6200003
טל. 03-5460524
פקס. 03-6055169
דואל. info@icm.org.il
טל. 03-5466228
פקס. 03-6055169
דואל. chamber@icm.org.il
© 2023 כל הזכויות שמורות לקונסרבטוריון הישראלי למוזיקה, תל אביב | עיצוב ופיתוח ע״י tabuzzco
האירועים הקרובים
הופעות חודשיות בשישי בצהריים של ג'אז בטריו בשילוב מיצגים מתחלפים מעולם האמנות והיצירה.
אל הקונצרט השני, בו ינגן הטריו של עמית פרידמן, תום אורן ואלון ניר יצטרף הסופר יניב איצקוביץ' למפגש כתיבה חוויתי.
אסתי רופא – חליל
מוקי זוהר – אבוב
שירה אליסף – קלרינט
מאוריציו פאז – בסון
אלון ראובן – קרן-יער
אנה קייסרמן – פסנתר
קונצרט מקדים בביצוע אופק נקש, תלמידת כינור בקונסרבטוריון בכיתתו של גיא פיגר, יערך בשעה 19:15, באולם רן ברון.
רחל רינגלשטיין – כינור
טלי גולדברג – כינור
יואל גרינברג – ויולה
תמי ווטרמן – צ'לו
שולי ווטרמן – ויולה
קונצרט מקדים בביצוע אייל קלב גצקו, תלמיד צ'לו בקונסרבטוריון בכיתתה של בלומה שריד, יערך בשעה 19:15, באולם רן ברון.
קונצרט מקדים בביצוע אריאל דיאנר, תלמיד פסנתר בקונסרבטוריון בכיתתה של שרה טל, יערך בשעה 10:45, באולם רן ברון.
אנטיה וייטהאס (גרמניה) – כינור
איתמר זורמן – כינור
דניאל ברד – ויולה
מיכל קורמן – צ'לו
סיון מגן – נבל
טיבי צייגר – קלרינט
קונצרט מקדים בביצוע אייבי זלינק, תלמיד פסנתר בקונסרבטוריון בכיתתו של רון טרכטמן, יערך בשעה 19:15, באולם רן ברון.
קונצרט שני לעונה, אורחת – מאיה בלזיצמן – צ'לו ושירה (צילום: יואל לוי)
מאיה בלזיצמן, מוזיקאית יחודית וזמרת מרגשת בשילוב מהפנט עם התזמורת.
תזמורת הג׳אז הישראלית מארחת בכל קונצרט אמן ישראלי מוביל מהשורה הראשונה לסדרת קונצרטים עוצמתית, עשירה ומרגשת.
בהשתתפות סטודנטים מצטיינים מהתכנית ללימודי ג׳אז בשיתוף הניו-סקול בניו-יורק.
תזמורת הג'אז הישראלית, בניהולם האומנותי של רון אלמוג ויאיר סלוצקי, היא בית המרכז לתוכו כבר יותר מ 20 שנים את טובי המוסיקאים בישראל לסביבה יצירתית ופורייה של מלחינים, מעבדים ונגנים סולנים. הופעותיה של התזמורת הן מפגן מוסיקלי וירטואוזי, מרגש ומהפנט שלא משאיר רגע אחד משעמם כש-12 הסולנים של האורקסטרה מציגים את יכולותיהם.
יאיר סלוצקי, ירון אוזנה – טרומבונים
ארתור קרסנובייב, יובל פלג – חצוצרות
אלון פרבר – סקסופון סופרן ואלט
טל ורון – סקסופון אלט וטנור
דין צור – סקסופון טנור וחליל
יובל טבצ'ניק – סקסופון בריטון ובס קלרינט
איתמר גרוס – פסנתר וקלידים
גיא כיירא – גיטרה
מיקי ורשאי – בס וקונטרבס
רון אלמוג – תופים
אלכסנדר סיטקובצקי – כינור
ישנג אנדרס – צ'לו
צ'יאן וו – פסנתר
קונצרט מקדים בביצוע מורי רוזנבלום, תלמיד פסנתר בקונסרבטוריון בכיתתו של אסף זוהר, יערך בשעה 10:45, באולם רן ברון.
פרנציסקה פיץ' – כינור
אטילה אלדמיר – ויולה
הילה קרני – צ'לו
ג'וסו דה סולאן – פסנתר
קונצרט מקדים בביצוע רוני אביטוב, תלמידת כינור בקונסרבטוריון בכיתתו של גיא פיגר, יערך בשעה 19:15, באולם רן ברון.
סולני בארוקדה:
שלומית סיון, רחל רינגלשטיין – כינור בארוק
עמית טיפנברון – ויולה דה גמבה
תל אביב בארוק:
דרורה ברוק – חליליות
מרינה מינקין – צ'מבלו
חגיגה של מרקם וצבע מנאפולי של המאה ה-18, בקונצ'רטי קאמריים, סינפוניות וסונטות מאת אלסנדרו סקלרטי, לאונרדו לאו, ניקולו יומלי, פרנצ'סקו ברבלה, ניקולה פורפורה ופרנצ'סקו מנצ'יני.
קונצרט מקדים בביצוע אמילי טאומן מדאני ואלה טאומן מדאני, תלמידות פסנתר בקונסרבטוריון בכיתתה של יפעת זיידל, יערך בשעה 10:45, באולם רן ברון.
ישי שאער – פסנתר
ירואן דופון – כינור
עמנואלה סילבסטרי – צ'לו
קונצרט מקדים בביצוע הרכב קאמרי מתלמידי הקונסרבטוריון יערך בשעה 19:15, באולם רן ברון.
קונצרט שלישי לעונה, אורח – אבישי כהן (צילום: זיו רביץ).
החצוצרן הישראלי הטוב בעולם שכבר שיתף פעולה עם התזמורת באלבומם החמישי חוזר לאירוח שכולו פסגות מוסיקליות.
תזמורת הג׳אז הישראלית מארחת בכל קונצרט אמן ישראלי מוביל מהשורה הראשונה לסדרת קונצרטים עוצמתית, עשירה ומרגשת.
בהשתתפות סטודנטים מצטיינים מהתכנית ללימודי ג׳אז בשיתוף הניו-סקול בניו-יורק.
תזמורת הג'אז הישראלית, בניהולם האומנותי של רון אלמוג ויאיר סלוצקי, היא בית המרכז לתוכו כבר יותר מ 20 שנים את טובי המוסיקאים בישראל לסביבה יצירתית ופורייה של מלחינים, מעבדים ונגנים סולנים. הופעותיה של התזמורת הן מפגן מוסיקלי וירטואוזי, מרגש ומהפנט שלא משאיר רגע אחד משעמם כש-12 הסולנים של האורקסטרה מציגים את יכולותיהם.
יאיר סלוצקי, ירון אוזנה – טרומבונים
ארתור קרסנובייב, יובל פלג – חצוצרות
אלון פרבר – סקסופון סופרן ואלט
טל ורון – סקסופון אלט וטנור
דין צור – סקסופון טנור וחליל
יובל טבצ'ניק – סקסופון בריטון ובס קלרינט
איתמר גרוס – פסנתר וקלידים
גיא כיירא – גיטרה
מיקי ורשאי – בס וקונטרבס
רון אלמוג – תופים
אשלי סולומון (אנגליה) – טרברסו, חליליות
דרורה ברוק, עדית פז – חליליות
עמית טיפנברון – ויולה דה גמבה
גדעון ברטלר – גיטרת בארוק
מרינה מינקין – צ'מבלו
אשלי סולומון, מנגני הטרברסו החשובים בעולם, מוביל ערב מרתק של מוסיקה מהרנסנס והבארוק בספרד, איטליה ובוליביה. סינפוניות, קנצונות, פוליות וסונטות מאת אנדריאה פלקוניירי, דומניקו סקרלטי, ברתולומיאו די סלמה ודיגו אורטיז, ומתוך אוספים מבוליביה מהמאות ה-18-17.
רועי שילוח – כינור
נטשה שר – כינור
שירה מיוני – ויולה
אריאל טושינסקי – צ'לו
מירי ימפולסקי – פסנתר
קונצרט מקדים בביצוע מארק שויפר, תלמיד כינור בקונסרבטוריון בכיתתה של לנה מזור, יערך בשעה 19:15, באולם רן ברון.
בוריס ברובצין (רוסיה/אוסטריה) – כינור
ניצן ברתנא – כינור
עמיחי גרוס – ויולה
צבי פלסר – צ'לו
שי ווזנר – פסנתר
קונצרט מקדים בביצוע הביג בנד של הקונסרבטוריון, בניצוח דני רונזפלד, יערך בשעה 19:15, באולם רן ברון.
תומר לב
ברניקה גליקסמן
נמרוד הפטל-מאירי
ליאור ליפשיץ
ראוול:
קונצרט מקדים בביצוע נדב עין גל, תלמיד פסנתר בקונסרבטוריון בכיתתה של טניה קוזלוב, יערך בשעה 10:45, באולם רן ברון.
אלון גולדשטיין – פסנתר
איליה קלר – כינור
עמית פלד – צ'לו
אנה גקל – כינור
פיליפ וילאפרנקה – כינור
נעמי ביאלוברודה – ויולה
דניאל מיטניצקי – צ'לו
אריק שומאן – כינור
קן שומאן – כינור
ויט הרטנשטיין – ויולה
מארק שומאן – צ'לו
ארי ויליאמסון – כינור
שרון כהן – כינור
יונתן גרטנר – ויולה
מתן נוסימוביץ' – ויולה
הרן מלצר – צ'לו
ליה חן פרלוב – צ'לו
נועם מסריק – קונטרבס
קונצרט מקדים בביצוע רוני דגן, תלמידת כינור בקונסרבטוריון בכיתתו של גיא פיגר, יערך בשעה 20:15, באולם רן ברון.
קונצרט רביעי לעונה, מחווה לתזמורות הביג בנד הגדולות בכל הזמנים.
תזמורת הג'אז הישראלית חוזרת לשורשים של מוסיקת הביג בנד במחווה לעיבודים האייקונים ולתזמורות הגדולות.
בהשתתפות סטודנטים מצטיינים מהתכנית ללימודי ג׳אז בשיתוף הניו-סקול בניו-יורק.
תזמורת הג'אז הישראלית, בניהולם האומנותי של רון אלמוג ויאיר סלוצקי, היא בית המרכז לתוכו כבר יותר מ 20 שנים את טובי המוסיקאים בישראל לסביבה יצירתית ופורייה של מלחינים, מעבדים ונגנים סולנים. הופעותיה של התזמורת הן מפגן מוסיקלי וירטואוזי, מרגש ומהפנט שלא משאיר רגע אחד משעמם כש-12 הסולנים של האורקסטרה מציגים את יכולותיהם.
יאיר סלוצקי, ירון אוזנה – טרומבונים
ארתור קרסנובייב, יובל פלג – חצוצרות
אלון פרבר – סקסופון סופרן ואלט
טל ורון – סקסופון אלט וטנור
דין צור – סקסופון טנור וחליל
יובל טבצ'ניק – סקסופון בריטון ובס קלרינט
איתמר גרוס – פסנתר וקלידים
גיא כיירא – גיטרה
מיקי ורשאי – בס וקונטרבס
רון אלמוג – תופים
קונצרט מקדים בביצוע שני קפליושניק, תלמידת פסנתר בקונסרבטוריון בכיתתה של שיר זמל, יערך בשעה 10:45, באולם רן ברון.
אלכסנדר פבלובסקי – כינור
סרגיי ברסלר – כינור
אורי קם – ויולה
קיריל זלוטניקוב – צ'לו
קונצרט מקדים בביצוע תום ג'ובני, תלמיד כינור בקונסרבטוריון בכיתתו של גיא פיגר, יערך בשעה 20:15, באולם רן ברון.
קונצרט נוסף בביצוע הרביעייה הירושלמית עם תכנית זהה יתקיים ביום א', 25.5.25, 20:30.
אלכסנדר פבלובסקי – כינור
סרגיי ברסלר – כינור
אורי קם – ויולה
קיריל זלוטניקוב – צ'לו
קונצרט נוסף בביצוע הרביעייה הירושלמית עם תכנית זהה יתקיים במוצ"ש, 24.5.25, 21:00.
דניאל ברד – כינור
טומוקו אקסאקה – ויולה
מיכל קורמן – צ'לו
טיבי צייגר – קלרינט
אסף ויסמן – פסנתר
סיון מגן – נבל
קונצרט מקדים בביצוע עידו עצמון, תלמיד פסנתר בקונסרבטוריון בכיתתו של דרור זמל, יערך בשעה 10:45, באולם רן ברון.
פייר קולומבה – כינור
גבריאל לה מגדור – כינור
מארי שילם – ויולה
יויה אוקמוטו – צ'לו
אלכסנדרה קזובסקי – כינור
גרשון גרצ'יקוב – כינור
יאן גרונינג – ויולה
עמית אבן-טוב – צ'לו
הלל צרי – צ'לו
קונצרט מקדים בביצוע הרכב קאמרי מתלמידי הקונסרבטוריון יערך בשעה 20:15, באולם רן ברון.