אנטיה וייטהאס (גרמניה) – כינור
דניאל ברד – כינור
גיא בן-ציוני – ויולה
מיכל קורמן – צ'לו
סיון מגן – נבל
טיבי צייגר – קלרינט
מיתוס ויופי
קונצרט מקדים בביצוע אייבי זלינק, תלמיד פסנתר בקונסרבטוריון בכיתתו של רון טרכטמן, יערך בשעה 19:15, באולם רן ברון.
הפרויקט הקאמרי הישראלי, האנסמבל הישראלי האהוב והמוערך, שב ומארח את הכנרת הנודעת, אנטיה ויייטהאס (גרמניה), בתכנית שמשלבת בין יצירות מופת אהובות לגילויים חדשים ומסקרנים.
הפר
הפרויקט הקאמרי הישראלי, האנסמבל הישראלי האהוב והמוערך, שב ומארח את הכנרת הנודעת, אנטיה ויייטהאס (גרמניה), בתכנית שמשלבת בין יצירות מופת אהובות לגילויים חדשים ומסקרנים.
הפרויקט, זוכה פרס משרד התרבות למבצעים ע"ש בנימיני לשנת 2011 וע"ש פרטוש לשנת 2017, קנה לעצמו שם של הרכב קאמרי מבריק, גמיש ומגובש, הידוע ברפרטואר המגוון שהוא מציג ובהופעותיו הסוחפות. מאז הקמתו הופיע האנסמבל בסיורי קונצרטים ברחבי צפון אמריקה, סין, אנגליה וישראל, בין השאר באולמות חשובים בניו יורק (קרנגי הול ומרכז לינקולן), וושינגטון הבירה (מרכז קנדי), לונדון (אולם ויגמור), סן פרנסיסקו, ונקובר, בייג'ין וכן לאורכה ולרוחבה של הארץ. בעונה הנכחית יופיע לראשונה בטוקיו, באולם סנטורי הנודע. עם האומנים עמם שיתף האנסמבל פעולה נמנים הוויולנים טביאה צימרמן ומייקל טרי (רביעיית גוארנרי), הכנריות ליזה פרשטמן (הולנד) ואנטייה וייטהאס (גרמניה), הצ'לן פיטר ווילי (רביעיית גוארנרי/שלישיית בוזאר) והחלילן ג'ושוע סמית (תזמורת קליבלנד). האנסמבל שם לעצמו למטרה להופיע באזורים פריפריאליים בארץ, בהם לא מתקיימים בהכרח קונצרטים סדירים, בד בבד עם קונצרטים לקהל הרחב של הסדרות באזור המרכז ובערים הגדולות. ההרכב מזמין יצירות חדשות ממלחינים ישראלים ומבצע אותן בהופעותיו בארץ ובעולם. גוף הנגנים המגוון של האנסמבל מאפשר לו ליצור תוכניות מאתגרות וייחודיות ממיטב הרפרטואר הקאמרי במגוון תזמורים רחב. אלבום הבכורה של ההרכב יצא לאור ב-2012 בחברת "אזיקה רקורדס" האמריקנית וזכה לשבחים רבים בארץ ובחו"ל. חברי האנסמבל הקבועים הם מן המוסיקאים הישראלים המצליחים בדורם, זוכי תחרויות בינלאומיות כגון צ'ייקובסקי, קסדו ואנסקו ובוגרי מיטב בתי הספר למוסיקה בעולם כגון הקונסרבטואר של פריס, ג'וליארד, ייל ואחרים.
שוברט נולד למורה ממוצא כפרי, בעל השכלה מוסיקלית ממצה אך לא נרחבת במיוחד, אשר היה אחראי גם על ראשית השכלתו המוסיקלית של שוברט בילדותו. בני המשפחה נהנו לנגן מוסיקה קאמרית בביתם, כאשר אחיו של שוברט ניגנו בכינורות, אביו בצ'לו ופרנץ בוויולה. בשל כך, רבות מיצירותיו המוקדמות של שוברט הן קאמריות, בכלל זה לא פחות מעשר רביעיות כלי קשת שנכתבו עוד בטרם מלאו לו 17 שנים. הרביעייה העשירית, ד. 87, היא המרשימה ביותר מבין רביעיות מוקדמות אלו. היא נכתבה על ידי שוברט בן ה-16, בשנת 1813, כתובה בבטחון רב, וניכרים בה הכישרון הלירי וההרפתקנות ההרמונית שעתידים היו להפוך לסימני היכר מובהקים של סגנונו הבשל של שוברט. רעננות, חיוניות וחוש הומור, לצד רגעים אפלים ודרמטיים, נושאים שירתיים לצד השפעות הואלס והמוסיקה העממית – כל אלה נשזרים במבנה מהודק בארבעת פרקי הרביעייה, לכדי יצירה מקסימה ומשכנעת, המספקת הצצה אל האווירה הביתית והמשפחה בה גדל והתעצב שוברט הנער.
חמישיית הקלרינט של מוצרט היא מהיצירות הגדולות ביותר ברפרטואר. מוצרט הניח בה את היסוד לז'אנר חדש במוסיקה קאמרית, אליו חזרו גם מלחינים מאוחרים יותר (בראשם ברהמס). מוצרט שוזר כאן לראשונה את הקלרינט בטוויה עילית עם ארבעת כלי-הקשת. הניגודיות המשלימה של צליל הקלרינט מלא ההבעה, הרך והחם, הקטיפתי והכהה, מול המרקם ההומוגני השופע של כלי-הקשת, מאפשר רב-שיח כובש ומתוחכם במצלול עשיר, תוך ביטוי נשגב לאיכויות הליריות הכה ייחודיות של מוצרט.
אל מול מוצרט ששוזר את הקלרינט עם רביעיית כלי הקשת, המלחין הקנדי ריימונד מארי שייפר (שהלך לעולמו ב-2021), שילב את הנבל עם רביעיית כלי הקשת ביצירתו "תזאוס" משנת 1983. היצירה שנכתבה בהשראת המיתוס היווני העתיק של תזאוס ואריאדנה, היא אינה יצירה תכניתית המספרת סיפור בצלילים, אך היא בוראת עולם צלילי חושני ומכשף, על זמני, לתוכו מגיחות גם התפרצויות רגש שופעות צליל, באופן המיטיב לבטא את הלך הרוח שמעורר הסיפור המיתולוגי.
זהר שרון – מייסד, מנהל אמנותי ומלחין הבית של "תזמורת המהפכה" – הוא מהמוזיקאים המגוונים, הפעילים והבולטים ביותר בסצינת המוזיקה הישראלית כיום. זוכה פרס רוזנבלום לאמנויות הבמה מטעם עיריית תל אביב-יפו לשנת תשפ"ה (2024) ופרס לטיפוח ושימור תרבויות ע"ש יצחק נבון מטעם משרד התרבות לשנת תשפ״ה (2024). בשנת 2012 זכה בפרס יצירה לקומפוזיטורים מטעם ראש הממשלה. נימוקי ועדת הפרס מיטיבים לתאר את שפתו המוזיקלית הרב סגנונית: "…המלחין זהר שרון מצליח להלחין מוזיקה שהיא גם טונאלית וגם עכשווית ועדכנית…הוא שולט שליטה מוחלטת בפיתוח מוטיבי, הרמון ותזמור. שפתו המוזיקלית מקורית, השימוש בהרכב הכלים אינו שגרתי וחומר ההשראה הוא ייחודי. התוצאה היא ליריות אמיתית ומצלולים קסומים." שרון משמש כמרצה באקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים ובבית-הספר למוזיקה "רימון". "תהום ואופק" – שלישייה לקלרינט בס, צ'לו ונבל, הולחנה בקיץ 2024, עבור הפרויקט הקאמרי הישראלי אחרי חודשים ארוכים של בלבול, אי-ודאות, תהיות קיומיות, חיפוש אחר טעם ומשמעות מחד, ומאידך – תשומת לב לרגע, הכרת תודה על היש והתכוונות לעשייה חיובית ולהגברת האור. זו אינה יצירה תוכניתית, אולם משהו מהניגודים המשלימים – תהום ואופק – והמתח ביניהם, נוכחים בה. תחושת הנפילה אל המצולות החשוכים מצד אחד, ומנגד – התעקשות להביט אל האופק ולהיות בתנועת חיים מתמדת, היוו השראה לכתיבת היצירה.
״קונצרט מרהיב של אנסמבל מגוון״ (ניו יורק טיימס)
"אנסמבל המורכב מסולנים ברמה בינלאומית שכשהם חוברים יחדיו האגו מתפוגג, ונותרים מוסיקאים שחושבים, נושמים ומנגנים כאחד." (טיים אאוט ניו יורק)
"האודיטוריום המלא בקונסרבטוריון שטריקר, והאווירה החגיגית הראו שהקונספט של הפרויקט הקאמרי הישראלי עובד." (הארץ)
"הקהל יצא מגדרו" (Seen and Heard International)
רח' לואי מרשל 25 תל אביב,
ת.ד. 21502, תל אביב
6200003
טל. 03-5460524
פקס. 03-6055169
דואל. info@icm.org.il
טל. 03-5466228
פקס. 03-6055169
דואל. chamber@icm.org.il
© 2023 כל הזכויות שמורות לקונסרבטוריון הישראלי למוזיקה, תל אביב | עיצוב ופיתוח ע״י tabuzzco
האירועים הקרובים
כרטיסים בהזמנה מראש, ללא תשלום
פרטים על התכנית בקרוב
הקונצרט השלישי בסדרה של ארבעה קונצרטי הרצאה בהנחיית ד״ר שולמית שריד
נספר את סיפורם של גיבורי וגיבורות התרבות והרוח בראשית תקומתה של מדינת ישראל. על המוזיקאים שהגיעו לכאן ויסדו את הפלא – קונסרבטוריון ישראלי – ובכך גם מצאו מזור לעצמם ולשורדים שהגיעו משם…
בלה ברטוק – רביעיית כלי קשת מס׳ 2, אופ. 17
Bella Bartok – String Quartet No. 2, Op. 17
עדן פרטוש – קינה לויולה סולו
Oedoen Partos – Elegy for Viola Solo
ויולה: איתמר רינגל
עדן פרטוש – רונדו לכינור ופסנתר בעיבוד לויולה, עיבוד לויולה: איתמר רינגל
Oedoen Partos – Rondo for Violin and Piano, Arranged for Viola, Arranged for Viola by Itamar Ringel
ויולה: איתמר רינגל
פסנתר: גיא סלפק
יוהן סבסטיאן באך – סונטה לחליל במי במול מז׳ור, BWV 1031
Johann Sebastian Bach – Flute Sonata in E-flat Major, BWV 1031
1 Allegro moderato
2 Siciliano
חליל: ענת נצרתי
פסנתר: אפרת לוי
מרדכי סתר – ינוס
Mordecai Seter – Janus
פסנתר: גיא סלפק
יהויכין סטוצ׳בסקי – פנטזיה חסידית
Joachim Stutschewsky – Hassidic Fantasy
קלרינט: גלעד הראל
פסנתר: גיא סלפק
צ׳לו: שולמית שריד
פאול הינדמית – לודוס טונליס:
פוגה מס׳ 5 במי
פוגה מס׳ 12 בפה דיאז
Paul Hindemith – Ludus tonalis
Fuga quinta in E and Fuga no. 12 in F sharp
פסנתר: גיא סלפק
ירדנה אלוטין – סונטה לכינור ופסנתר
Yardena Alotin – Sonata for Violin and Piano
כינור: איגור פרוג
פסנתר: אלכסנדר איבנוב
שולמית רן – קטעים מתוך וריאציות פנטזיה
Shulamit Ran – Fantasy Variations (Excerpts)
צ׳לו: שולמית שריד
אלכסנדר אוריה בוסקוביץ׳ – ״הנך יפה״, ״דודו״
“Alexander Uriyah Boskovich – “Behold Thou Art Fair“, “Dudu
ורדינה שלונסקי – ״פרישה״,״ שיר המים״ מתוך ארבעה שירים
Vardina Shlonsky – “Separation,” “Song of the Water” from Four Songs
רבקה גווילי – ״פזמון ליקינטון״, עיבוד: מנחם ויזנברג
Rivka Gvili – “Song for the Hyacinth”, Arrangement: Menachem Wiesenberg
לאונרד ברנשטיין – “Tonight” “Somewhere” מתוך סיפור הפרברים
Leonard Bernstein – “Tonight,” “Somewhere” from West Side Story
זמרת: רומי זליג
פסנתר: אפרת לוי
כינורות: איגור פרוג, אקרט לורנצן, אטיין מנרי
ויולה: איתמר רינגל, נתנאל פולק
צ׳לו: חגית גלזר, שולמית שריד
פרופ' אשלי סולומון, ראש המחלקה למוסיקה מוקדמת ב- Royal College of Music – בלונדון, מהאומנים הבולטים בעולם בתחום, מבקר בקונסרבטוריון ויעביר כיתות אומן להרכבים קאמריים, נגני חליליות, חליל, צ'לו ועוד, תלמידי קונסרבטוריון מתטיינים ותלמידי אקדמיה.
השיעורים פתוחים להאזנה ללא תשלום, על בסיס מקום פנוי
פרופ' אשלי סולומון, ראש המחלקה למוסיקה מוקדמת ב- Royal College of Music – בלונדון, מהאומנים הבולטים בעולם בתחום, מבקר בקונסרבטוריון ויעביר כיתות אומן להרכבים קאמריים, נגני חליליות, חליל, צ'לו ועוד, תלמידי קונסרבטוריון מתטיינים ותלמידי אקדמיה.
השיעורים פתוחים להאזנה ללא תשלום, על בסיס מקום פנוי
פרופ' אשלי סולומון, ראש המחלקה למוסיקה מוקדמת ב- Royal College of Music – בלונדון, מהאומנים הבולטים בעולם בתחום, מבקר בקונסרבטוריון ויעביר כיתות אומן להרכבים קאמריים, נגני חליליות, חליל, צ'לו ועוד, תלמידי קונסרבטוריון מתטיינים ותלמידי אקדמיה.
השיעורים פתוחים להאזנה ללא תשלום, על בסיס מקום פנוי
קונצרט שלישי לעונה, אורח – אבישי כהן (צילום: זיו רביץ).
החצוצרן הישראלי הטוב בעולם שכבר שיתף פעולה עם התזמורת באלבומם החמישי חוזר לאירוח שכולו פסגות מוסיקליות.
תזמורת הג׳אז הישראלית מארחת בכל קונצרט אמן ישראלי מוביל מהשורה הראשונה לסדרת קונצרטים עוצמתית, עשירה ומרגשת.
בהשתתפות סטודנטים מצטיינים מהתכנית ללימודי ג׳אז בשיתוף הניו-סקול בניו-יורק.
תזמורת הג'אז הישראלית, בניהולם האומנותי של רון אלמוג ויאיר סלוצקי, היא בית המרכז לתוכו כבר יותר מ 20 שנים את טובי המוסיקאים בישראל לסביבה יצירתית ופורייה של מלחינים, מעבדים ונגנים סולנים. הופעותיה של התזמורת הן מפגן מוסיקלי וירטואוזי, מרגש ומהפנט שלא משאיר רגע אחד משעמם כש-12 הסולנים של האורקסטרה מציגים את יכולותיהם.
יאיר סלוצקי, ירון אוזנה – טרומבונים
ארתור קרסנובייב, יובל פלג – חצוצרות
אלון פרבר – סקסופון סופרן ואלט
טל ורון – סקסופון אלט וטנור
דין צור – סקסופון טנור וחליל
יובל טבצ'ניק – סקסופון בריטון ובס קלרינט
איתמר גרוס – פסנתר וקלידים
גיא כיירא – גיטרה
מיקי ורשאי – בס וקונטרבס
רון אלמוג – תופים
אשלי סולומון (אנגליה) – טרברסו, חליליות
דרורה ברוק, עדית פז – חליליות
עמית טיפנברון – ויולה דה גמבה
גדעון ברטלר – גיטרת בארוק
מרינה מינקין – צ'מבלו
בתכנית:
B. Fontana (1589-1630) – Sonata 16, for 3 rec, bc
de Leon (Canconiero de Palacio, 1335) – Ay, que non se remediarme
Diego Ortiz (1510-1570) – Recercada quarta sobre tenores Italianos
Luigi Rossi (1597-1653) – Peccantem me quotidie et non poenitentem,
Andrea Falconieri (1585-1656)– Fantasia echa para el muy Reverendo Padre Falla,
Alemana dicha Villega
Gaspar Sanz – Jacaraz for solo guitar
Leonardo Leo (1694-1744) sonata for recorder and bc
Buonamente(1595-1642) – Sonata Seconda a 3 violini, bc
Intermission
Andrea Falconieri (1585-1656) – La Dichosa Fantasia
La mOnarcha
Rinen, y pelean entre Berzebillo con Satanasillo
Scarlatti – Sonata in C major K 132, Sonata in C major K. 133
Leonardo Leo – Sonata nr. 6 in d minor for recorder and bc
Alessandro Scarlatti – sonata a tre flauti
אשלי סולומון, מנגני הטרברסו החשובים בעולם, מוביל ערב מרתק של מוסיקה מהרנסנס והבארוק בספרד, איטליה ובוליביה. סינפוניות, קנצונות, פוליות וסונטות מאת אנדריאה פלקוניירי, דומניקו סקרלטי, ברתולומיאו די סלמה ודיגו אורטיז, ומתוך אוספים מבוליביה מהמאות ה-18-17.
רועי שילוח – כינור
נטשה שר – כינור
דיוויד קוויגל – ויולה
אריאל טושינסקי – צ'לו
מירי ימפולסקי – פסנתר
קונצרט מקדים בביצוע מארק שויפר, תלמיד כינור בקונסרבטוריון בכיתתה של לנה מזור, יערך בשעה 19:15, באולם רן ברון.
מסע מוסיקלי חוצה זמנים וסגנונות
מקלאסי ועד פופ דרך סווינג וטנגו.
יצירות מאת בטהובן, סן-סאנס, פיאצולה, אלבינוני, קרייזלר, ועיבודים מקוריים בביצועי בכורה.
יונתן סלעי – כינור
טל זילבר – פסנתר
להזמנת כרטיסים לחצו כאן
הנחה לתלמידים, חיילים, סטודנטים וגימלאים.
לתשומת לבכם: מכירת הכרטיסים לקונצרט זה מתבצעת על ידי קופת בראבו ואינה באחריות הקונסרבטוריון. פרטים בקישור לעיל.
אין לפנות לקונסרבטוריון או לקופת הקונסרבטוריון לגבי כרטיסים לקונצרט זה.
בוריס ברובצין (רוסיה/אוסטריה) – כינור
ניצן ברתנא – כינור
עמיחי גרוס – ויולה
צבי פלסר – צ'לו
שי ווזנר – פסנתר
קונצרט מקדים בביצוע הביג בנד של הקונסרבטוריון, בניצוח דני רונזפלד, יערך בשעה 19:15, באולם רן ברון.
תזמורת מוסטונןפסט
ברק טל, מנצח
אנדרס מוסטונן, כינור ומנצח
מנהל מוזיקלי ומנצח: אנדרס מוסטונן – כינור (אסטוניה)
פסנתר: אירינה זחרנקובה (אסטוניה), אריאל חנין (ישראל)
בתכנית:
לואיג'י בוקריני – בית השטן (סימפוניה מס' 4), רה מינור, אופוס 12
יוהאן סבסטיאן באך – קונצ'רטו לכינור ותזמורת, לה מינור
סולן: אנדרס מוסטונן
יוזף היידן – קונצ'רטו כפול בפה מז'ור לכינור ופסנתר.
-הפסקה-
ארוו פרט – עבור לנארט, לזכרו (מיתרים בלבד)
קארל צ'רני – קונצ'רטו לפסנתר בארבע ידיים ותזמורת, דו מז'ור אופוס 153
לאתר הפסטיבל לחצו כאן
תומר לב
ברניקה גליקסמן
נמרוד הפטל-מאירי
ליאור ליפשיץ
ראוול:
קונצרט מקדים בביצוע נדב עין גל, תלמיד פסנתר בקונסרבטוריון בכיתתה של טניה קוזלוב, יערך בשעה 10:45, באולם רן ברון.
אלון גולדשטיין – פסנתר
איליה קלר – כינור
עמית פלד – צ'לו
אנה גקל – כינור
פיליפ וילאפרנקה – כינור
נעמי ביאלוברודה – ויולה
דניאל מיטניצקי – צ'לו
אריק שומאן – כינור
קן שומאן – כינור
ויט הרטנשטיין – ויולה
מארק שומאן – צ'לו
ארי ויליאמסון – כינור
שרון כהן – כינור
יונתן גרטנר – ויולה
מתן נוסימוביץ' – ויולה
הרן מלצר – צ'לו
ליה חן פרלוב – צ'לו
נועם מסריק – קונטרבס
קונצרט מקדים בביצוע רוני דגן, תלמידת כינור בקונסרבטוריון בכיתתו של גיא פיגר, יערך בשעה 20:15, באולם רן ברון.
קונצרט רביעי לעונה, מחווה לתזמורות הביג בנד הגדולות בכל הזמנים.
תזמורת הג'אז הישראלית חוזרת לשורשים של מוסיקת הביג בנד במחווה לעיבודים האייקונים ולתזמורות הגדולות.
בהשתתפות סטודנטים מצטיינים מהתכנית ללימודי ג׳אז בשיתוף הניו-סקול בניו-יורק.
תזמורת הג'אז הישראלית, בניהולם האומנותי של רון אלמוג ויאיר סלוצקי, היא בית המרכז לתוכו כבר יותר מ 20 שנים את טובי המוסיקאים בישראל לסביבה יצירתית ופורייה של מלחינים, מעבדים ונגנים סולנים. הופעותיה של התזמורת הן מפגן מוסיקלי וירטואוזי, מרגש ומהפנט שלא משאיר רגע אחד משעמם כש-12 הסולנים של האורקסטרה מציגים את יכולותיהם.
יאיר סלוצקי, ירון אוזנה – טרומבונים
ארתור קרסנובייב, יובל פלג – חצוצרות
אלון פרבר – סקסופון סופרן ואלט
טל ורון – סקסופון אלט וטנור
דין צור – סקסופון טנור וחליל
יובל טבצ'ניק – סקסופון בריטון ובס קלרינט
איתמר גרוס – פסנתר וקלידים
גיא כיירא – גיטרה
מיקי ורשאי – בס וקונטרבס
רון אלמוג – תופים
קונצרט מקדים בביצוע שני קפליושניק, תלמידת פסנתר בקונסרבטוריון בכיתתה של שיר זמל, יערך בשעה 10:45, באולם רן ברון.
אלכסנדר פבלובסקי – כינור
סרגיי ברסלר – כינור
אורי קם – ויולה
קיריל זלוטניקוב – צ'לו
קונצרט מקדים בביצוע תום ג'ובני, תלמיד כינור בקונסרבטוריון בכיתתו של גיא פיגר, יערך בשעה 20:15, באולם רן ברון.
קונצרט נוסף בביצוע הרביעייה הירושלמית עם תכנית זהה יתקיים ביום א', 25.5.25, 20:30.
אלכסנדר פבלובסקי – כינור
סרגיי ברסלר – כינור
אורי קם – ויולה
קיריל זלוטניקוב – צ'לו
קונצרט נוסף בביצוע הרביעייה הירושלמית עם תכנית זהה יתקיים במוצ"ש, 24.5.25, 21:00.
דניאל ברד – כינור
טומוקו אקסאקה – ויולה
מיכל קורמן – צ'לו
טיבי צייגר – קלרינט
אסף ויסמן – פסנתר
סיון מגן – נבל
קונצרט מקדים בביצוע עידו עצמון, תלמיד פסנתר בקונסרבטוריון בכיתתו של דרור זמל, יערך בשעה 10:45, באולם רן ברון.
פייר קולומבה – כינור
גבריאל לה מגדור – כינור
מארי שילם – ויולה
יויה אוקמוטו – צ'לו
אלכסנדרה קזובסקי – כינור
גרשון גרצ'יקוב – כינור
יאן גרונינג – ויולה
עמית אבן-טוב – צ'לו
הלל צרי – צ'לו
קונצרט מקדים בביצוע הרכב קאמרי מתלמידי הקונסרבטוריון יערך בשעה 20:15, באולם רן ברון.