תומר לב
ברניקה גליקסמן
נמרוד הפטל-מאירי
ליאור ליפשיץ
ראוול:
קונצרט מקדים בביצוע ליה עין-גל, תלמידת פסנתר בקונסרבטוריון בכיתתה של טניה קוזלוב, יערך בשעה 10:45, באולם רן ברון.
לציון 150 שנה להולדתו של ראוול, מציעה תכנית הקונצרט הזדמנות נדירה וחד פעמית להאזין למכלול יצירותיו לאנסמבל פסנתרנים בביצוע חי – "הלהיטים" הגדולים (לה ואלס, אמא אווזה, בולרו ורפסו
לציון 150 שנה להולדתו של ראוול, מציעה תכנית הקונצרט הזדמנות נדירה וחד פעמית להאזין למכלול יצירותיו לאנסמבל פסנתרנים בביצוע חי – "הלהיטים" הגדולים (לה ואלס, אמא אווזה, בולרו ורפסודיה ספרדית) אותם מהנה תמיד לחזור ולשמוע, לצד גילויים חדשים ליצירות נדירות שנשמעות לעיתים רחוקות ביותר (שחרזאדה, sites auriculaire, frontispiece)!
אנסמבל ״מולטיפיאנו״ נוסד כהרכב מודולרי ייחודי, המוקדש לגילוי והפצה של הרפרטואר העשיר שנכתב לאנסמבל של כלי מקלדת – מפסנתר אחד בארבע ידיים ושני פסנתרים ועד לשילובים מגוונים של פסנתרים מרובי-ידיים, עם תזמורת וללא תזמורת. האנסמבל, בו משתתפים כמה מהפסנתרנים הצעירים הבולטים בישראל לצד המנטור שלהם, תומר לב, זכה לתשומת לב בינלאומית נרחבת מיד עם הקמתו. ״מולטיפיאנו״ הופיעו בארבע יבשות, מקרנגי הול בניו יורק וה-Beijing Concert Hall ועד תיאטרו קולון בבואנוס איירס וקדוגן הול בלונדון. האנסמבל הופיע גם בברלין, פרנקפורט, שנגחאי, סאו פאולו, תל אביב, מונטריאול, ריגה, טאיפיי וטאלין, ושיתף פעולה עם תזמורות רבות מהשורה הראשונה, בהן התזמורת הפילהרמונית המלכותית בלונדון, התזמורת הסימפונית של רדיו ברלין (RSB), התזמורת הקאמרית האנגלית, התזמורת הפילהרמונית הישראלית בניצוחו של זובין מהטה ואחרים ורבות אחרות. בנוסף, הופיע האנסמבל בפסטיבלים ברחבי העולם, כולל טאיפיי, שיאמן, אוטווה, הים הבלטי, הואליאן, תל אביב וירושלים, וכן בתחנות טלוויזיה ורדיו בינלאומיות. בשנת 2015 זכה מולטיפיאנו בפרס משרד התרבות הישראלי ל”אנסמבל הקאמרי הישראלי הטוב ביותר”. באפריל 2021 יצא אלבום הבכורה של האנסמבל, בשיתוף התזמורת הקאמרית האנגלית, בחברת Hyperion Records – היוקרתית: “Mozart: The Complete Multipiano Concertos”. האלבום כלל השלמה קונצרטנטית ראשונה מסוגה ליצירה Larghetto and Allegro במי במול מז’ור (1781) לשני פסנתרים ותזמורת מאת מוצרט. האלבום זכה לשבחים רבים ברחבי העולם והגיע למקום השישי במצעד עשרת האלבומים הקלאסיים המובילים בבריטניה. בעקבותיו יצא בנובמבר 2022 האלבום השני של מולטיפיאנו, בשיתוף התזמורת הפילהרמונית המלכותית, בהוצאת Naxos. אלבום זה כלל שלוש יצירות בביצועי בכורה עולמיים מאת שוסטקוביץ’, מרטין ולבנון, לצד הקונצ’רטו הכפול של פולנק, וגם הוא נכלל בין האלבומים הנמכרים ביותר של Naxos לשנים 2022-23. בשנת 2022 הקליט האנסמבל עם תזמורת הרדיו של ברלין יצירות מאת מנדלסון, שוברט-ליסט ומושלס, כולן בביצועי בכורה עולמיים. הקלטה זו יצאה בשנת 2024 בהוצאת Universal/Hyperion וזכתה לביקורות נלהבות ברחבי העולם. האנסמבל ערך סיורי קונצרטים נרחבים בצפון אמריקה בשנים 2013, 2018, 2019, במזרח הרחוק בשנים 2011, 2012, 2013 ו-2015, בדרום אמריקה בשנים 2012 ו-2014, ומקיים סיורים שוטפים ברחבי אירופה. בשנת 2018 הציג האנסמבל עיבוד חדש ליצירה “הכוכבים” של הולסט עבור פסנתר ואנסמבל כלי הקשה, לציון מאה שנים ליצירה, בקונצרט מיוחד שהתקיים באולם Merkin Hall בניו יורק. עיבוד זה נכתב במיוחד עבור מולטיפיאנו ואנסמבל ההקשה Tremolo על ידי שבעה מלחינים ישראלים מובילים. במרץ 2024 ערך האנסמבל את הופעת הבכורה שלו בCarnegie Hall, במסגרת סיבוב הופעות נרחב בחוף המזרחי של ארצות הברית, ולאחר מכן יצא לסיור בן חודש בדרום אמריקה, עם קונצרטים בארגנטינה, ברזיל וקולומביה במהלך יולי-אוגוסט 2024.
לציון 150 שנה להולדתו של ראוול, מציעה תכנית הקונצרט הזדמנות נדירה וחד פעמית להאזין למכלול יצירותיו לאנסמבל פסנתרנים בביצוע חי. ראוול מצליח ביצירות אלה, הכתובות ליותר מפסנתרן אחד, לשלב בין שתי איכותיו כאשף המקלדת וכאשף הצבע הצלילי, ולהפיק מהפסנתר שפע מהמם של מצלולים במגוון אדיר של הקשרים, סגנונות ודימויים: החל מהפתיחה "שחרזדה", מיצירותיו המוקדמות של ראוול, הכתובה בהשפעה ברורה של האוריינטליזם במוסיקה הרוסית ושל יצירתו הידועה של רימסקי קורסקוב באותו שם; עבור בהשראת המוסיקה הספרדית הניכרת ב"רפסודיה הספרדית"; ובפנייה לעולם אגדות הילדים ב"אימא אווזה"; ועד למחווה האדירה והדקדנטית לוואלס הווינאי ולעולם הישן שאבד ואיננו ב"הוואלס". עוד בתכנית – Frontispice, יצירה קצרצרה ואניגמטית לשני פסנתרים ב-5 ידיים שנכתבה בהזמנת המשורר האיטלקי ריצ'וטו קנודו לשמש כעיטור לפרסום קטע מתוך פואמה שלו במגזין האמנות Les feuillets d’art. התכנית תחתם בעיבוד וויראטוזי לשני פסנתרים ב-8 ידיים ליצירתו הידועה והסוחפת של ראוול – "בולרו".
"Joyful music making… I really like the lightness of touch and the sheer enjoyment you sense " (BBC Radio 3)
"An outstanding concert… Admirable technical purity and chamber feeling… Polished, powerful and stylized interpretations… Immaculate…refreshing…outstanding…hard to resist…" (La Nacion, Argentina)
"Absolutely amazing…Orchestral effects and the sound of a full orchestra… A real eye opener…" (China Weekly Magazine)
"Overwhelming concert…performance of this kind was never seen before… The work sounded as if performed by a full symphony orchestra… " (El Pais, Spain)
רח' לואי מרשל 25 תל אביב,
ת.ד. 21502, תל אביב
6200003
טל. 03-5460524
פקס. 03-6055169
דואל. info@icm.org.il
טל. 03-5466228
פקס. 03-6055169
דואל. chamber@icm.org.il
© 2023 כל הזכויות שמורות לקונסרבטוריון הישראלי למוזיקה, תל אביב | עיצוב ופיתוח ע״י tabuzzco
האירועים הקרובים
הקונסרבטוריון הישראלי למוסיקה תל אביב גאה לארח את פרופ. אריה ורדי לשני ימי כיתות אמן. ביום חמישי 3/4 תתקיים כיתת אמן נוספת.
לקונסרבטוריון תל אביב קשר ארוך שנים עם פרופ. ורדי המתארח אצלנו מדי שנה. לשמחתנו, פרופ. ורדי נאות השנה להרחיב את מסגרת כיתות האמן ליומיים רצופים שבהם יתקיימו 8 שיעורים.
כיתות האמן עם פרופ. ורדי הן תמיד חוויה מגוונת: מוסיקלית, פסנתרנית, מתודולוגית וכלל תרבותית. יכולתו של פרופ. ורדי למזג בשיעוריו בין מכלול היבטים אלה ולשייט על פניהם בחופשיות ונועם היא ייחודית.
10.30 נדב עין גל ( כיתת טניה קוזלוב ) ס. פרוקופייב סונטה מס 4 אופ.29
11.20 אדם וסרמן ( כיתת שרה טל ) י. ברהמס רפסודיה בסי מניור אופ. 79 מס 1
12.20 מורי רוזנבלום ( כיתת אסף זוהר ) ר. שומאן אטיודים סמפוניים אופ. 13
13.10 אריאל ולדמן ( כיתת רון טרכטמן ) פ. שופן בלדה בפה מז'ור אופ. 38
הקונסרבטוריון הישראלי למוסיקה תל אביב גאה לארח את פרופ. אריה ורדי לשני ימי כיתות אמן. (ביום רביעי 2/4 תתקיים כיתת האמן הראשונה).
לקונסרבטוריון תל אביב קשר ארוך שנים עם פרופ. ורדי המתארח אצלנו מדי שנה. לשמחתנו, פרופ. ורדי נאות השנה להרחיב את מסגרת כיתות האמן ליומיים רצופים שבהם יתקיימו 8 שיעורים.
כיתות האמן עם פרופ. ורדי הן תמיד חוויה מגוונת: מוסיקלית, פסנתרנית, מתודולוגית וכלל תרבותית. יכולתו של פרופ. ורדי למזג בשיעוריו בין מכלול היבטים אלה ולשייט על פניהם בחופשיות ונועם היא ייחודית.
10.30 אייל ביצ'ונסקי ( כיתת שיר זמל ) י. ס. באך פרלוד ופוגה בדו מינור ספר II
11.20 עידו עצמון ( כיתת דרור זמל ) פ. שופן סקרצו בסי במול מינור אופ. 31
12.20 זוהר טרופה ( כיתת חוה ערמון ) ק. דביוסי Pour le piano
13.10 אלה טאומן מדאני ( כיתת יפעת זיידל ) פ. שופן בולרו אופ. 19
מנצחים: אהרון חרל"פ, תם קרני. פסנתר: טניה גלוזמן. נבל: שרה שמש, סופרן סולו: מוניקה שוורץ. סופרן סולו: אירה בורשר.
בתכנית:
Haydn – Missa Brevis
יחזקאל בראון – מזמור 117
א. ארגוב – השמלה הסגולה
You Raise Me Up By Lovland and Graham
Britten – A Ceremony Of Carols
מינקובסקי – שבת המלכה עיבוד שרה שהם
חרל"פ – שירו לה'
מחיר כרטיס – 60 ₪
אלון גולדשטיין – פסנתר
איליה קלר – כינור
עמית פלד – צ'לו
קונצרט סיום להרכבים קאמריים בו ינגנו משתתפי התכנית רפרטואר מגוון עליו עבדו במהלך התכנית.
הכניסה ללא תשלום בהזמנת כרטיסים.
הקונסרבטוריון הישראלי למוסיקה, תל-אביב ותכנית פרלמן למוסיקה ממשיכים במסורת המוצלחת של שיתוף פעולה לטיפוח נגנים צעירים מצטיינים ויקיימו תכנית נוספת בחודש אפריל 2025
החלק הראשון של התכנית יתקיים באפריל 2025, לנגני כלי קשת מצטיינים – בגילאים 14 עד 19 – בין התאריכים 6.4.2025 ל 11.4.2025 בהשתתפות נגנים ישראלים, עם צוות מורים מהתכנית הבינלאומית ובליווי מרחוק של מאסטרו פרלמן.
החלק השני יערך באביב 2026, במתכונת בינלאומית בהשתתפות מאסטרו יצחק פרלמן.
לפרטים נוספים על תכנית פרלמן לחצו כאן
לביקור באתר התכנית לחצו כאן
אנה גקל – כינור
ברנדון גרבוט – כינור
נעמי ביאלוברודה – ויולה
דניאל מיטניצקי – צ'לו
מחקר והנחייה: ד״ר שולמית שריד
הכניסה ללא תשלום, בהזמנת כרטיסים מראש
נשמע את העדויות המוזיקליות של מלחינים יהודים שחיו ויצרו בשנים שלפני השואה, במהלכה ובצילה. מוזיקה שהעניקה חירות פנימית, ששמרה על הזהות ועל הכבוד האנושי. אבל המוזיקה בזמנים האלו לא הייתה רק מרפא לנפש, היו גם מי ששרדו בזכותה.
קונצרט ההרצאה ילווה ביצירותיו של האמן דובי קדמון.
מרק ורשבסקי – חדר קטון
כינור: נועה שריד
גיטרה: שירי קונה
גדעון קליין – טריו כלי קשת
כינור: נועה שריד
ויולה: ישעיהו גינזבורג
צ׳לו: שולמית שריד
ארווין שולהוף – סונטה לכינור ופסנתר מס׳ 2, WV91
3. Allegretto
כינור: גיא פיגר
פסנתר: אפרת לוי
ארווין שולהוף – סונטה לסקסופון ופסנתר (סונטת ג׳אז)
סקסופון: גן לב
פסנתר: גיא סלפק
הנרייטה בוסמנס – סונטה לצ׳לו ופסנתר בלה מינור
צ׳לו: שולמית שריד
פסנתר: גיא סלפק
מיצ׳יסלב ויינברג – סונטה לקלרינט ופסנתר, אופ. 28
קלרינט: גלעד הראל
פסנתר: גיא סלפק
מיצ׳יסלב ויינברג – חמישיית פסנתר, אופ. 18
כינורות: נועה שריד, אטיין מנרי
ויולה: ישעיהו גינזבורג
צ׳לו: שולמית שריד
פסנתר: גיא סלפק
שמעון לאקס – סונטה לצ׳לו ופסנתר
III. Presto (Scherzo)
צ׳לו: מיכל בק
פסנתר: אפרת לוי
אילזה וובר – ארבעה שירים
Wiegenlied
Ich wandre durch Theresienstadt
Und der Regen rinnt
Wiegala
שירה: איריס צינס
פסנתר: אפרת לוי
גיטרה: שירי קונה
שאול טשרניחובסקי/טוביה שלונסקי – אני מאמין
שירה: איריס צינס
פסנתר: אפרת לוי
אנסמבל כלי קשת
אנה קתרינה וילדרמות – כינור
נעמי ציפרלינג – כינור
קספר וינצנס – ויולה
לוקאס זיבר – צ'לו
ארי ויליאמסון – כינור
שרון כהן – כינור
יונתן גרטנר – ויולה
מתן נוסימוביץ' – ויולה
הרן מלצר – צ'לו
ליה חן פרלוב – צ'לו
נועם מסריק – קונטרבס
קונצרט מקדים בביצוע רוני דגן, תלמידת כינור בקונסרבטוריון בכיתתו של גיא פיגר, יערך בשעה 20:15, באולם רן ברון.
כמדי שנה, ייערך ערב התרמה לעמותת ״האור של איקה״, בשילוב קונצרט. השנה יפתחו את האירוע מקבלי מלגות של העמותה:
הפסנתרנית ג׳וזפין גולד ,תנגן אטיוד בפה דיאז מינור אופ׳ 22 מספר 2 של המלחין ה.א. וולנהאופט.
בהמשך יבצע הרכב ג׳אז עם הפסנתרנית מרים ביר ביחד עם גלי בליליוס (תופים) ןמעין שמול (בס) יצירה מקורית שהולחנה ע״י מרים.
בנוסף יבצע הפסנתרן עמית יהב ביחד עם רביעיית מיתרים הכוללת את גיא פיגר (כינור), ניצן טרמליס (כינור), מעין שאשא (ויולה) ויוני עציון (צ׳לו) את הקונצ׳רטו בפה מינור אופ׳ 21 מאת שופן. עיבוד זה – אשר פחות מוכר מגרסת המקור לפסנתר ותזמורת – מחזיר את היצירה אל המחוזות האינטימיים, ונאמנה לאופן שבו נהג שופן לעתים תכופות לבצע את היצירה. אל תפספסו הזדמנות ייחודית להאזין ליצירה הסוחפת הזו בביצוע מיוחד זה.
משעה 19:45 תיערך במבואת הקונסרבטוריון קבלת פנים עם יין וכיבוד קל. הצטרפו אלינו!
כל ההכנסות מערב זה יוקדשו למתן מלגות לתלמידים וסטודנטים אשר ידם אינה משגת, בהתאם לקריטריונים שנקבעו ע״י העמותה וברוחה של איקה.
קונצרט רביעי לעונה, מחווה לתזמורות הביג בנד הגדולות בכל הזמנים.
תזמורת הג'אז הישראלית חוזרת לשורשים של מוסיקת הביג בנד במחווה לעיבודים האייקונים ולתזמורות הגדולות.
בהשתתפות סטודנטים מצטיינים מהתכנית ללימודי ג׳אז בשיתוף הניו-סקול בניו-יורק.
תזמורת הג'אז הישראלית, בניהולם האומנותי של רון אלמוג ויאיר סלוצקי, היא בית המרכז לתוכו כבר יותר מ 20 שנים את טובי המוסיקאים בישראל לסביבה יצירתית ופורייה של מלחינים, מעבדים ונגנים סולנים. הופעותיה של התזמורת הן מפגן מוסיקלי וירטואוזי, מרגש ומהפנט שלא משאיר רגע אחד משעמם כש-12 הסולנים של האורקסטרה מציגים את יכולותיהם.
יאיר סלוצקי, ירון אוזנה – טרומבונים
ארתור קרסנובייב, יובל פלג – חצוצרות
אלון פרבר – סקסופון סופרן ואלט
טל ורון – סקסופון אלט וטנור
דין צור – סקסופון טנור וחליל
יובל טבצ'ניק – סקסופון בריטון ובס קלרינט
איתמר גרוס – פסנתר וקלידים
גיא כיירא – גיטרה
מיקי ורשאי – בס וקונטרבס
רון אלמוג – תופים
קונצרט מקדים בביצוע שני קפליושניק, תלמידת פסנתר בקונסרבטוריון בכיתתה של שיר זמל, יערך בשעה 10:45, באולם רן ברון.
אלכסנדר פבלובסקי – כינור
סרגיי ברסלר – כינור
אורי קם – ויולה
קיריל זלוטניקוב – צ'לו
קונצרט מקדים בביצוע תום ג'ובני, תלמיד כינור בקונסרבטוריון בכיתתו של גיא פיגר, יערך בשעה 20:15, באולם רן ברון.
קונצרט נוסף בביצוע הרביעייה הירושלמית עם תכנית זהה יתקיים ביום א', 25.5.25, 20:30.
אלכסנדר פבלובסקי – כינור
סרגיי ברסלר – כינור
אורי קם – ויולה
קיריל זלוטניקוב – צ'לו
קונצרט נוסף בביצוע הרביעייה הירושלמית עם תכנית זהה יתקיים במוצ"ש, 24.5.25, 21:00.
דניאל ברד – כינור
טומוקו אקסאקה – ויולה
מיכל קורמן – צ'לו
טיבי צייגר – קלרינט
אסף ויסמן – פסנתר
סיון מגן – נבל
קונצרט מקדים בביצוע עידו עצמון, תלמיד פסנתר בקונסרבטוריון בכיתתו של דרור זמל, יערך בשעה 10:45, באולם רן ברון.
פייר קולומבה – כינור
גבריאל לה מגדור – כינור
מארי שילם – ויולה
יויה אוקמוטו – צ'לו
אלכסנדרה קזובסקי – כינור
גרשון גרצ'יקוב – כינור
יאן גרונינג – ויולה
עמית אבן-טוב – צ'לו
הלל צרי – צ'לו
קונצרט מקדים בביצוע הרכב קאמרי מתלמידי הקונסרבטוריון יערך בשעה 20:15, באולם רן ברון.