קונצרט בונוס מיוחד לפתיחת עונת הקונצרטים 2024-25 של המרכז למוסיקה קאמרית
מיכאל שחם – כינור
אנה זיגרייך – כינור
נגה שחם – ויולה
קתרין שפיגל – ויולה
הרן מלצר – צ'לו
כרטיסים במחיר 60 ש"ח או 90 ש"ח לבחירתכם
הקונצרט של רביעיית שומאן (גרמניה), שתוכנן להתקיים במקור בתאריך זה, נדחה ל- 27.4.25, עקב המלחמה.
בקונצרט מיוחד זה גאה הקונסרבטוריון הישראלי למוסיקה לארח על בימת המרכז למוסיקה קאמרית כמה מהבוגרים הבולטים במיוחד בעשור האחרון, מוסיקאים צעירים בשנות ה-20 וה-30 לחייהם, אשר השלימו לימודים במוסדות
בקונצרט מיוחד זה גאה הקונסרבטוריון הישראלי למוסיקה לארח על בימת המרכז למוסיקה קאמרית כמה מהבוגרים הבולטים במיוחד בעשור האחרון, מוסיקאים צעירים בשנות ה-20 וה-30 לחייהם, אשר השלימו לימודים במוסדות האקדמיים המובילים בעולם, זכו בפרסים ובמלגות ונהנים כיום כבר מקריירה מקצועית. חמשת משתתפי הקונצרט הם כולם גם בוגרים של תכנית פרלמן למוסיקה המתארחת בארץ בקביעות בקונסרבטוריון ושל תכניות המצטיינים במרכז למוסיקה ירושלים.
הכנר מיכאל שחם הופיע כסולן עם תזמורות חשובות ברחבי העולם, כולל הפילהרמונית הישראלית, הפילהרמונית של טוקיו, תזמורת הרדיו של וינה, הסימפונית של מונטריאול, וכן עם מרבית התזמורת בארץ. זכה בפרסים רבים בתחרויות בינלאומיות, בהן תחרות קרייזלר, תחרות מונטריאול, תחרות פסטיבל ISA ועוד. בתחום המוזיקה הקאמרית שיתף פעולה עם מוזיקאים ידועי שם, בהם הכנרים גדעון קרמר, ואדים גלוזמן וגריגורי קלינובסקי; הוויולנים לורנס פאוור ורון אפרת; הצ'לנים גארי הופמן, רפאל וולפיש והלל צרי; והפסנתרנים איתמר גולן, אבדיס קויומדג'יאן וארנון ארז. זכה במלגות קרן התרבות אמריקה ישראל משנת 2013, ובפרס ארקדי פומין בשנת 2018. לומד כיום באקדמייה קרונברג, גרמניה, אצל מיכאלה מרטין. בוגר מכון קרטיס למוזיקה, שם למד אצל איידה קוואפיאן ושמואל אשכנזי. בוגר הקונסרבטוריון הישראלי למוסיקה, כיתת גיא פיגר.
הכנרת אנה זיגרייך החלה את לימודי הכינור בגיל 7 אצל נאוה מילוא בקונסרבטוריון הישראלי בתל אביב. השלימה את לימודיה לתואר ראשון בהדרכת חיים טאוב וחגי שחם בבית הספר למוזיקה ע"ש בוכמן מהטה באוניברסיטת תל אביב. המשיכה ללימודי תעודת אמן בבית הספר בוכמן מהטה בכיתתו של חגי שחם, והיא בוגרת תואר שני בבית הספר הגבוה למוסיקה ריינה סופייה שבמדריד, בכיתתו של כריסטוף פופן. השתתפה בכיתות אומן עם מוזיקאים ידועי שם כגון יצחק פרלמן, לאונידס קבקוס, מרים פריד, סילבייה מרקוביצ'י, היימה מולר, רביעיית קאזאלס, גרגורי קלינובסקי ועוד. השתתפה בפסטיבל באנף בקנדה לרביעיות מיתרים, בפסטיבל "מוזתיקה" הבינלאומי למוזיקה קאמרית, בתוכנית פרלמן ובקורסי הקיץ של "קשת אילון". משתתפת קבועה בשבועות מוזתיקה, במסגרתם ניגנה בקהילה וכן באולמות קונצרטים. מלגאית קרן התרבות אמריקה ישראל וקרן רונן. הצטרפה בעונה הנוכחית ככנרת לתזמורת הפילהרמונית הישראלית.
הוויולנית נגה שחם החלה את דרכה ככנרת בהנחיית אביה, חגי שחם, וגיא פיגר בקונסרבטוריון הישראלי למוסיקה בתל אביב. השלימה את התואר הראשון בכינור באוניברסיטה לאמנויות ברלין אצל פרופסור נורה צ'סטיין, והמשיכה לתואר השני בוויולה אצל נובוקו אימאי באקדמיית קרונברג היוקרתית. בשנת 2021 זכתה בפרס השני בתחרות הבינלאומית לוויולה ע"ש ססיל ארונוביץ'. הופיעה כסולנית עם תזמורות שונות, כגון הסימפונית ירושלים, הסימפונית חיפה, תזמורת נתניה הקאמרית-הקיבוצית, הקאמרטה הישראלית, הסימפונית הישראלית ראשון-לציון והתזמורת הקאמרית וירטמברג היילברון. בתחום המוזיקה הקאמרית הופיעה עם אמנים ידועים כמו גדעון קרמר, ינין יאנסן, אנטיה ווייטהאס, כריסטיאן טצלף, גארי הופמן, רפאל וולפיש, מיקלוש פרני ויורג וידמן. הופיעה בפסטיבלים בולטים, בהם, אקדמיית מנוחין בגשטאד, פסטיבל ורבייה, קרנס-מונטנה קלאסיקס ואוזווה אקדמי בשוויץ. זכתה במלגות קרן התרבות אמריקה-ישראל משנת 2013.
הוויולנית קתרין שפיגל החלה לנגן בכינור בגיל חמש בכיתת המורה מרינה זיסקינד בקונסרבטוריון הרצליה, המשיכה ללמוד אצל המורים חיים טאוב ורועי שילוח באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. סיימה את לימודיה באקדמיה בארנבוים-סעיד בברלין בכיתתה של פרופסור יוליה דיינקה. חברה בתזמורת הדיוואן בהנחייתו של מאסטרו דניאל בארנבוים והשתתפה בכיתות אמן עם קשתנים מובילים כגון יצחק פרלמן, אורי קם, חגי שחם, מרים פריד ועברי גיטליס, ועם הרביעייה הירושלמית ורביעיית אמרסון. זכתה במלגות קרן התרבות אמריקה-ישראל וקרן רונן. כיום, מנגנת באופן קבוע בתזמורת הסימפונית ראשון לציון, מלמדת בפילהרמונית הישראלית הצעירה מטעם המרכז למוסיקה ירושלים ומנגנת בתזמורות ברחבי הארץ.
הצ'לן הרן מלצר מנגן בתזמורת הפילהרמונית הישראלית כצ'לן ראשי. הופיע כסולן עם הפילהרמונית הישראלית, הקאמרית הישראלית, הקאמרטה הישראלית ירושלים, אנסמבל סולני תל-אביב, הסינפונייטה הישראלית באר שבע והתזמורת הסימפונית אשדוד. זכה במקום הראשון בתחרויות האביב (ישראל 2018), בתחרות דווידוב (לטביה 2018) ובתחרות גבריאלי (גרמניה 2019). זכה במלגות הצטיינות מטעם קרן התרבות אמריקה-ישראל, ובמלגות מטעם "צפונות תרבות". שיתף פעולה במוסיקה קאמרית עם אמנים ידועים, כגון יצחק פרלמן, מרים פריד, גיא בראונשטיין, חגי שחם, עמיחי גרוס, צבי פלסר, אוהד בן ארי, אלון גולדשטיין ועוד. למד אצל לובה רבין בקונסרבטוריון כפר סבא, אצל צבי פלסר בקונסרבטוריון הישראלי למוסיקה ואצל קלאודיו בוהורקז בבית הספר הגבוה ע"ש האנס אייזלר בברלין. עם מוריו נמנים גם עמנואלה סילבסטרי ופליקס נמירובסקי.
במוקד התכנית שתי יצירות מופת קאמריות שובות אוזן ולב. יצירות מאוחרות ועמוקות הבעה של שני המלחינים שנחשבו לילדי הפלא הגדולים בתולדות המוסיקה – מוצרט ומנדלסון. כמו הנגנים המשתתפים בקונצרט, גם היצירות הכלולות בו הן פרי הבטחות שהתממשו.
הדיברטימנטו במי-במול מג'ור ק. 563 של מוצרט הוא אחת מיצירותיו המפתיעות ביותר, פנינה ליודעי חן. יצירה רחבת יריעה זו, שמשכה כ-45 דק', חריגה לחלוטין בנופם של 25 הדיברטימנטי שהלחין מוצרט: ראשית, היא היחידה שכתובה להרכב האינטימי של כינור, ויולה וצ'לו בלבד; ושנית – וזה העיקר – אין זו יצירה קלילה ובידורית, אלא טריו רב הבעה וכבד משקל, שכמעט אין לו ולא כלום עם כותרתו. אמנם, מבנהו הרב פרקי (6 פרקים) עולה בקנה אחד עם מתכונת הדיברטימנטי, אך אין במתכונת הזאת כדי להכתיב את רוח הדברים: זוהי אחת היצירות הקאמריות הבשלות, העמוקות והאינטימיות ביותר של מוצרט, אשר עומדת בשורה אחת עם כמה מרביעיותיו וחמישיותיו הנפלאות לכלי-קשת. כתיבת הדיברטימנטו, הנמנה עם יצירותיו הקאמריות המאוחרות, הושלמה ב-27 בספטמבר 1788 וביצוע הבכורה התקיים בדרזדן ב-13 באפריל 1789, עם מוצרט כוויולן ושניים מידידיו בתפקידי הכינור והצ'לו.
חמישיית כלי הקשת השנייה של מנדלסון, בסי-במול מז'ור אופ. 87, חוברה בשנת 1845, כשנתיים לפני מותו של המלחין. בניגוד לטענה הנשמעת לעיתים קרובות מידי כי מנדלסון, שנודע כילד פלא, איבד מהשראתו היצירתית בבגרותו, מוכיחה יצירת מופת זו כי כשרונו לא דעך. כל ארבעת פרקיה כתובים ביד אמן ושופעים הבעה כנה, וכמכלול זו יצירת מגובשת, מאוזנת, מגוונת וכובשת. הפרקים החיצוניים אנרגטיים, תוססים וקורני אור. הפרק השני מציע הפוגה קלה ונינוחה ברוח סקרצו-אינטרמצו, בעוד הפרק השלישי הוא פרק איטי, עמוק הבעה, טראגי כמעט, וכולל כמה התפרצויות רגש נסערות וקורעות לב.
עוד בתכנית מיניאטורות לשני כינורות וויולה מאת דבוז'ק. קטעי אופי קצרים, פשוטים אך נפלאים, שכתב דבוז'ק, אשר בדומה למוצרט רחש חיבה מיוחדת לוויולה, לנגינה יחד עם שכנו, הכנר החובב, ומורו לכינור בשנת 1887. כמו בכל יצירותיו של דבוז'ק, גם בקטעים אלה ניכר כשרונו המלודי הטבעי והשופע לצד החיבה למקצבים עממיים.
רח' לואי מרשל 25 תל אביב,
ת.ד. 21502, תל אביב
6200003
טל. 03-5460524
פקס. 03-6055169
דואל. info@icm.org.il
טל. 03-5466228
פקס. 03-6055169
דואל. chamber@icm.org.il
© 2023 כל הזכויות שמורות לקונסרבטוריון הישראלי למוזיקה, תל אביב | עיצוב ופיתוח ע״י tabuzzco
האירועים הקרובים
הקונסרבטוריון הישראלי למוסיקה תל אביב גאה לארח את פרופ. אריה ורדי לשני ימי כיתות אמן. ביום חמישי 3/4 תתקיים כיתת אמן נוספת.
לקונסרבטוריון תל אביב קשר ארוך שנים עם פרופ. ורדי המתארח אצלנו מדי שנה. לשמחתנו, פרופ. ורדי נאות השנה להרחיב את מסגרת כיתות האמן ליומיים רצופים שבהם יתקיימו 8 שיעורים.
כיתות האמן עם פרופ. ורדי הן תמיד חוויה מגוונת: מוסיקלית, פסנתרנית, מתודולוגית וכלל תרבותית. יכולתו של פרופ. ורדי למזג בשיעוריו בין מכלול היבטים אלה ולשייט על פניהם בחופשיות ונועם היא ייחודית.
10.30 נדב עין גל ( כיתת טניה קוזלוב ) ס. פרוקופייב סונטה מס 4 אופ.29
11.20 אדם וסרמן ( כיתת שרה טל ) י. ברהמס רפסודיה בסי מניור אופ. 79 מס 1
12.20 מורי רוזנבלום ( כיתת אסף זוהר ) ר. שומאן אטיודים סמפוניים אופ. 13
13.10 אריאל ולדמן ( כיתת רון טרכטמן ) פ. שופן בלדה בפה מז'ור אופ. 38
הקונסרבטוריון הישראלי למוסיקה תל אביב גאה לארח את פרופ. אריה ורדי לשני ימי כיתות אמן. (ביום רביעי 2/4 תתקיים כיתת האמן הראשונה).
לקונסרבטוריון תל אביב קשר ארוך שנים עם פרופ. ורדי המתארח אצלנו מדי שנה. לשמחתנו, פרופ. ורדי נאות השנה להרחיב את מסגרת כיתות האמן ליומיים רצופים שבהם יתקיימו 8 שיעורים.
כיתות האמן עם פרופ. ורדי הן תמיד חוויה מגוונת: מוסיקלית, פסנתרנית, מתודולוגית וכלל תרבותית. יכולתו של פרופ. ורדי למזג בשיעוריו בין מכלול היבטים אלה ולשייט על פניהם בחופשיות ונועם היא ייחודית.
10.30 אייל ביצ'ונסקי ( כיתת שיר זמל ) י. ס. באך פרלוד ופוגה בדו מינור ספר II
11.20 עידו עצמון ( כיתת דרור זמל ) פ. שופן סקרצו בסי במול מינור אופ. 31
12.20 זוהר טרופה ( כיתת חוה ערמון ) ק. דביוסי Pour le piano
13.10 אלה טאומן מדאני ( כיתת יפעת זיידל ) פ. שופן בולרו אופ. 19
מנצחים: אהרון חרל"פ, תם קרני. פסנתר: טניה גלוזמן. נבל: שרה שמש, סופרן סולו: מוניקה שוורץ. סופרן סולו: אירה בורשר.
בתכנית:
Haydn – Missa Brevis
יחזקאל בראון – מזמור 117
א. ארגוב – השמלה הסגולה
You Raise Me Up By Lovland and Graham
Britten – A Ceremony Of Carols
מינקובסקי – שבת המלכה עיבוד שרה שהם
חרל"פ – שירו לה'
מחיר כרטיס – 60 ₪
אלון גולדשטיין – פסנתר
איליה קלר – כינור
עמית פלד – צ'לו
קונצרט סיום להרכבים קאמריים בו ינגנו משתתפי התכנית רפרטואר מגוון עליו עבדו במהלך התכנית.
הכניסה ללא תשלום בהזמנת כרטיסים.
הקונסרבטוריון הישראלי למוסיקה, תל-אביב ותכנית פרלמן למוסיקה ממשיכים במסורת המוצלחת של שיתוף פעולה לטיפוח נגנים צעירים מצטיינים ויקיימו תכנית נוספת בחודש אפריל 2025
החלק הראשון של התכנית יתקיים באפריל 2025, לנגני כלי קשת מצטיינים – בגילאים 14 עד 19 – בין התאריכים 6.4.2025 ל 11.4.2025 בהשתתפות נגנים ישראלים, עם צוות מורים מהתכנית הבינלאומית ובליווי מרחוק של מאסטרו פרלמן.
החלק השני יערך באביב 2026, במתכונת בינלאומית בהשתתפות מאסטרו יצחק פרלמן.
לפרטים נוספים על תכנית פרלמן לחצו כאן
לביקור באתר התכנית לחצו כאן
אנה גקל – כינור
ברנדון גרבוט – כינור
נעמי ביאלוברודה – ויולה
דניאל מיטניצקי – צ'לו
מחקר והנחייה: ד״ר שולמית שריד
הכניסה ללא תשלום, בהזמנת כרטיסים מראש
נשמע את העדויות המוזיקליות של מלחינים יהודים שחיו ויצרו בשנים שלפני השואה, במהלכה ובצילה. מוזיקה שהעניקה חירות פנימית, ששמרה על הזהות ועל הכבוד האנושי. אבל המוזיקה בזמנים האלו לא הייתה רק מרפא לנפש, היו גם מי ששרדו בזכותה.
קונצרט ההרצאה ילווה ביצירותיו של האמן דובי קדמון.
מרק ורשבסקי – חדר קטון
כינור: נועה שריד
גיטרה: שירי קונה
גדעון קליין – טריו כלי קשת
כינור: נועה שריד
ויולה: ישעיהו גינזבורג
צ׳לו: שולמית שריד
ארווין שולהוף – סונטה לכינור ופסנתר מס׳ 2, WV91
3. Allegretto
כינור: גיא פיגר
פסנתר: אפרת לוי
ארווין שולהוף – סונטה לסקסופון ופסנתר (סונטת ג׳אז)
סקסופון: גן לב
פסנתר: גיא סלפק
הנרייטה בוסמנס – סונטה לצ׳לו ופסנתר בלה מינור
צ׳לו: שולמית שריד
פסנתר: גיא סלפק
מיצ׳יסלב ויינברג – סונטה לקלרינט ופסנתר, אופ. 28
קלרינט: גלעד הראל
פסנתר: גיא סלפק
מיצ׳יסלב ויינברג – חמישיית פסנתר, אופ. 18
כינורות: נועה שריד, אטיין מנרי
ויולה: ישעיהו גינזבורג
צ׳לו: שולמית שריד
פסנתר: גיא סלפק
שמעון לאקס – סונטה לצ׳לו ופסנתר
III. Presto (Scherzo)
צ׳לו: מיכל בק
פסנתר: אפרת לוי
אילזה וובר – ארבעה שירים
Wiegenlied
Ich wandre durch Theresienstadt
Und der Regen rinnt
Wiegala
שירה: איריס צינס
פסנתר: אפרת לוי
גיטרה: שירי קונה
שאול טשרניחובסקי/טוביה שלונסקי – אני מאמין
שירה: איריס צינס
פסנתר: אפרת לוי
אנסמבל כלי קשת
אנה קתרינה וילדרמות – כינור
נעמי ציפרלינג – כינור
קספר וינצנס – ויולה
לוקאס זיבר – צ'לו
ארי ויליאמסון – כינור
שרון כהן – כינור
יונתן גרטנר – ויולה
מתן נוסימוביץ' – ויולה
הרן מלצר – צ'לו
ליה חן פרלוב – צ'לו
נועם מסריק – קונטרבס
קונצרט מקדים בביצוע רוני דגן, תלמידת כינור בקונסרבטוריון בכיתתו של גיא פיגר, יערך בשעה 20:15, באולם רן ברון.
כמדי שנה, ייערך ערב התרמה לעמותת ״האור של איקה״, בשילוב קונצרט. השנה יפתחו את האירוע מקבלי מלגות של העמותה:
הפסנתרנית ג׳וזפין גולד ,תנגן אטיוד בפה דיאז מינור אופ׳ 22 מספר 2 של המלחין ה.א. וולנהאופט.
בהמשך יבצע הרכב ג׳אז עם הפסנתרנית מרים ביר ביחד עם גלי בליליוס (תופים) ןמעין שמול (בס) יצירה מקורית שהולחנה ע״י מרים.
בנוסף יבצע הפסנתרן עמית יהב ביחד עם רביעיית מיתרים הכוללת את גיא פיגר (כינור), ניצן טרמליס (כינור), מעין שאשא (ויולה) ויוני עציון (צ׳לו) את הקונצ׳רטו בפה מינור אופ׳ 21 מאת שופן. עיבוד זה – אשר פחות מוכר מגרסת המקור לפסנתר ותזמורת – מחזיר את היצירה אל המחוזות האינטימיים, ונאמנה לאופן שבו נהג שופן לעתים תכופות לבצע את היצירה. אל תפספסו הזדמנות ייחודית להאזין ליצירה הסוחפת הזו בביצוע מיוחד זה.
משעה 19:45 תיערך במבואת הקונסרבטוריון קבלת פנים עם יין וכיבוד קל. הצטרפו אלינו!
כל ההכנסות מערב זה יוקדשו למתן מלגות לתלמידים וסטודנטים אשר ידם אינה משגת, בהתאם לקריטריונים שנקבעו ע״י העמותה וברוחה של איקה.
קונצרט רביעי ואחרון לעונה, מחווה לתזמורות הביג בנד הגדולות בכל הזמנים.
תזמורת הג'אז הישראלית חוזרת לשורשים של מוזיקת הביג בנד במחווה לעיבודים האייקונים והתזמורות הגדולות.
Count Basie / Duke Ellington / Buddy Rich / Stan Kenton /
Sammy Nestico / Thad Jones-Mel Lewis /Dizzy Gillespie & more…
בהשתתפות סטודנטים מצטיינים מהתכנית ללימודי ג'אז בשיתוף הניו-סקול בניו-יורק.
תזמורת הג'אז הישראלית, בניהולם האומנותי של רון אלמוג ויאיר סלוצקי, היא בית המרכז לתוכו כבר יותר מ 20 שנים את טובי המוסיקאים בישראל לסביבה יצירתית ופורייה של מלחינים, מעבדים ונגנים סולנים. הופעותיה של התזמורת הן מפגן מוסיקלי וירטואוזי, מרגש ומהפנט שלא משאיר רגע אחד משעמם כש-12 הסולנים של האורקסטרה מציגים את יכולותיהם.
יאיר סלוצקי, ירון אוזנה – טרומבונים
ארתור קרסנובייב, יובל פלג – חצוצרות
אלון פרבר – סקסופון סופרן ואלט
טל ורון – סקסופון אלט וטנור
דין צור – סקסופון טנור וחליל
יובל טבצ'ניק – סקסופון בריטון ובס קלרינט
איתמר גרוס – פסנתר וקלידים
גיא כיירא – גיטרה
מיקי ורשאי – בס וקונטרבס
רון אלמוג – תופים
קונצרט מקדים בביצוע שני קפליושניק, תלמידת פסנתר בקונסרבטוריון בכיתתה של שיר זמל, יערך בשעה 10:45, באולם רן ברון.
אלכסנדר פבלובסקי – כינור
סרגיי ברסלר – כינור
אורי קם – ויולה
קיריל זלוטניקוב – צ'לו
קונצרט מקדים בביצוע תום ג'ובני, תלמיד כינור בקונסרבטוריון בכיתתו של גיא פיגר, יערך בשעה 20:15, באולם רן ברון.
קונצרט נוסף בביצוע הרביעייה הירושלמית עם תכנית זהה יתקיים ביום א', 25.5.25, 20:30.
אלכסנדר פבלובסקי – כינור
סרגיי ברסלר – כינור
אורי קם – ויולה
קיריל זלוטניקוב – צ'לו
קונצרט נוסף בביצוע הרביעייה הירושלמית עם תכנית זהה יתקיים במוצ"ש, 24.5.25, 21:00.
דניאל ברד – כינור
טומוקו אקסאקה – ויולה
מיכל קורמן – צ'לו
טיבי צייגר – קלרינט
אסף ויסמן – פסנתר
סיון מגן – נבל
קונצרט מקדים בביצוע עידו עצמון, תלמיד פסנתר בקונסרבטוריון בכיתתו של דרור זמל, יערך בשעה 10:45, באולם רן ברון.
פייר קולומבה – כינור
גבריאל לה מגדור – כינור
מארי שילם – ויולה
יויה אוקמוטו – צ'לו
אלכסנדרה קזובסקי – כינור
גרשון גרצ'יקוב – כינור
יאן גרונינג – ויולה
עמית אבן-טוב – צ'לו
הלל צרי – צ'לו
קונצרט מקדים בביצוע הרכב קאמרי מתלמידי הקונסרבטוריון יערך בשעה 20:15, באולם רן ברון.