אדריכל רפי לרמן שהיה אדריכל מוכשר ורב פעלים ואחראי לפרויקטים רבים בעירו תל אביב וברחבי הארץ, היה המתכנן של בית הקונסרבטוריון החדש.
עוד קודם לכן, כאשר הקונסרבטוריון זכה למבנה הקבע ברחוב שטריקר 19, היה זה אדריכל רפי לרמן שתכנן, יחד עם אשתו האדריכלית עדנה לרמן, את אולם הקונצרטים-האודיטוריום ואת הספרייה למוסיקה, בנוסף להתאמות של המבנה הקיים כך שיהלום את ייעודו החדש.
התכנון של בית הקונסרבטוריון החדש נותן מקום מיוחד ובית לתלמידי ולאוהבי המוסיקה בתל אביב. בתכנון המבנה הושם דגש על ייעודו של הבניין כמרכז הנותן מענה למגוון הדרכים והאופנים ללימודי המוסיקה ומאפשר הפעלת קשת רחבה של אפשרויות של לימוד, תרגול והשמעת מוסיקה כולל לימוד יחידני, חדרים לאנסמבלים, מקהלה, קבוצות לימוד לגיל הרך, אולם קונצרטים, אולפן הקלטות ועוד. תכנון המבנה החדש משמר את התפישה הבסיסית של התכנון המקורי, תוך התאמתו לדרישות העכשוויות. חלל הכניסה הגבוה מתקשר לפואיה מכוון רחוב שטריקר ויוצר מרחב פנימי עשיר העוטף את אולם הקונצרטים ומהווה אזור שהיה לקהל אורחי הקונסרבטוריון ולתלמידיו. הכניסה הראשית מרחוב לואי מרשל ואזורי התנועה במפלסים השונים, פונים בשקיפות מרבית אל הרחבה הציבורית. בתכנון הבנין ניתנה תשומת לב מיוחדת לשימור טביעת הרגל של הבנין המנדטורי הישן, השתלבות בסביבת המגורים ושמירת שדרת עצי הפיקוס הוותיקים המתווה וממסגרת את תחום הבנין. החצר הפנימית בין אגפיו של המבנה, מהווה אי ירוק בלב המרקם הבנוי ומקום בילוי ושהיה במרחב ציבור פתוח ומגונן לתושבי הסביבה כמו גם מקום לאתנחתא ולבילוי זמן לתלמידים. המעטפת החיצונית של המבנה יוצרת קומפוזיציה אטרקטיבית בין קטעים אטומים ופתוחים המשקפים את חלקיו השונים של המבנה ומפנים חזית ייחודית לרחובות העוטפים את הבנין, המדגישה את תפקידו של המבנה במערך העירוני הסובב.